ZA 1 APRIL – 20.00 UUR

Wat als je plat gaat? Gronden in letterlijke zin. In contact met jezelf komt, door het prikkelen van je zintuigen; oren, ogen, neus, mond en wellicht een subtiele aanraking. LAY DownTown is het event waar je dat allemaal kunt ervaren. Als je durft natuurlijk..

Op zaterdag 1 april komt LAY DownTown naar het Eemklooster in Amersfoort.

Tijdens LAY DownTown neemt yogi Blanca Wennekes het eerste half uur voor haar rekening, met een zachte mindfulle yogareeks. Je mag alle spanning, de drukte en hectiek van de dag helemaal loslaten. Blanca begeleidt je als geen ander naar de stilte in jezelf. Daarna geeft André Heuvelman, voormalig trompettist bij het Philharmonisch Orkest, samen met zijn trio een uur durend concert. Ze nemen je mee door muziek uit voorgaande tijden en improvisaties voeren je langs je eigen hart, gedachten en verlangens. Na het concert komt het licht weer in de ruimte en start de soundscape. De bezoeker blijft nog even liggen en voelt, ruikt, hoort en ziet waar hij of zij is. LAY Downtown is een magische avond die volop ruimte om even de waan van de dag te ontsnappen. 

Op NPO Radio 1 was André Heuvelman in gesprek met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, over de rol van muziek in de maatschappij en hoe deze rol waardevol ingezet kan worden. Zoals bij LAY DownTown. Luister het fragment hier.

Kaarten voor LAY Downtown zijn verkrijgbaar via laydowntown.com/tickets. 

Vergeet niet je eigen yogamat of -matras mee te nemen, warme sokken en een dekentje.
(op de foto zie je LAY DownTown in de Vondelkerk in Amsterdam.)