Of ik over een uurtje even terug wil bellen. ‘Het brood moet nu opgebold worden, daarna gaat het de oven in, dan kunnen we bellen.’ Zo vertelt Dario Hrevatin, bakker en een van de eigenaren van La Cantina, de kersverse plek om te genieten van eten en drinken in het Eemklooster.

La Cantina is eigenlijk een soort mix van een Italiaans ‘ristorante’ en een delicatessewinkel. Er is goede koffie, de lunch wordt vers bereid met biologische producten en in de namiddag kun je een borrel drinken op het terras. Als Dario over de citroenmerenguetaartjes vertelt, loopt het water je al in de mond.

De voorliefde voor genieten van eten en drinken met mooie producten heeft de eigenaren samengebracht. Naast Dario zijn dat Carel Elsenburg en Paolo Sebastiani. Veel producten, zoals de citroenen en bloedsinaasappels, komen van Sicilië, waar familie van Sebastiani woont.

Het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat er op deze plek in het Eemklooster een ‘kantine’ zit: jaren geleden zaten hier al de nonnen te eten en drinken. Dat is ook echt te merken als je hier bent: ‘we hebben de historie een plek gegeven. Zo zijn de stoelen en tafels van vroeger in La Cantina geplaatst. Voor wie liever wat comfortabeler zit, zijn er ook wat nieuwere en nog beter zittende stoelen neergezet.’ Kom het vooral zelf uitproberen!

La Cantina is op dit moment geopend van maandag tot en met vrijdag, van10 tot 19 uur. Kijk voor meer informatie binnenkort op lacantina-amersfoort.nl.
Heerlijkheden van La Cantina in het Eemklooster: genieten van eten en drinken

Heeft u ideeën
voor de toekomst?

Laat het ons weten

Het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

Het Eemklooster © 2021 by worck.nl

Denk mee over de toekomst