Op maandag 6 juni om 11 uur zal kunstenaar Hedy Hempe een lezing geven in de kapel van het Eemklooster.
Als beeldend kunstenaar en journalist onderzoekt Hedy Hempe het menselijk doen en denken. In het coronajaar is ze op zoek gegaan naar de vrouwelijke identiteit, een thema dat in haar leven en werk een belangrijke rol heeft gespeeld. Haar lezing gaat over de geschiedenis van de ondergeschikte positie van de vrouw tijdens de ontwikkeling van de beschaving, aangevuld met persoonlijke ervaring en familiegeschiedenis. ‘Waarom is het zo moeilijk om los te komen van de patriarchale beschaving en vrouwelijke ongelijkwaardigheid? En wat heeft dit gedaan met de persoonlijkheid van vrouwen? Waar is de vrouwelijke identiteit en waarom is het belangrijk haar terug te vinden in zowel vrouwen als mannen? In deze lezing gaan we op zoek naar de Vrouwelijke Identiteit.
Hedy Hempe (Geleen, 1968) is sinds 1996 woonachtig in Enschede en heeft naast haar werk als beeldend kunstenaar als freelance journalist gewerkt voor o.a. Wegener, Van Deinse Media, Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars. Als landschapskunstenaar werkt ze onder de naam Sculpting Nature (voorheen Natuurlijk Werk). Ze maakt regelmatig installaties voor kunstroutes. De laatste jaren heeft ze haar eigen handschrift ontwikkeld in 3d-panelen en ruimtelijke objecten van natuurlijke materialen. Haar eierschalen kunstwerken hingen al in Museum Kranenburgh en waren vorig jaar te zien op kunstbeurzen.
Ook in de land art expositie rondom het Eemklooster, getiteld ‘Stille Omgang’, staat een installatie van Hedy Hempe. Ter plekke opgebouwd van dode takken van het terrein. Na de lezing kunt u deze kunstwandeling maken en u laten verrassen door bijzondere kunstwerken van 14 kunstenaars. Een gratis catalogus ligt ter plekke, maar is ook te downloaden via de website van pubart.nl.
Toegang voor de lezing en de land art expositie is gratis!