Bent u benieuwd hoe het Eemklooster er van binnen uit ziet? Morgen, tijdens Open Monumentendag, opent het Eemklooster weer haar deuren en krijgt u de mogelijkheid het Eemklooster te ontdekken!

Tijdens deze mooie dag kunt u zelf op eigen tempo een rondje lopen door het monumentale kloostercomplex of een rondleiding volgen. U kunt hierbij veel leren over de historie, gebruik en architectuur van het gebouw en terrein. Ook loopt het projectteam van het Eemklooster rond om te vertellen over de toekomst van het kloostercomplex en kunt u uw vragen hierover stellen. Bovendien vertonen we in de kapel de documentaire “De laatste zusters O.L.V. ter Eem” van Rob Smulders. Een bijzonder moment, gezien deze documentaire uit 2009 nog niet eerder in het openbaar is getoond. Een prachtig tijdsdocument waarvan de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort toestemming gegeven heeft deze te tonen. Niet alleen kunt u kennis maken met het klooster, maar ook met haar huurders. Zo zal onze toekomstige horecapartner “La Trattoria” uit Amersfoort heerlijke hapjes verzorgen, bent u welkom voor een kopje koffie/thee, en tonen enkele huurders hun werken of hebben de deuren geopend voor bezoek:

  • Een expositie van Keistad Fotocollectief (in de aula)
  • Nederlandse Kastelenstichting
  • IT Vitae
  • Vertoning van de bloemwerken van Echt Renate Bijzonder Bloemwerk
  • Lianne ter Maat fotografiecursus
  • Janita Sassen fotografie & vormgeving
  • St. Kinderopvang Amersfoort – De Boshut

De deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt het Eemklooster gemakkelijk te voet of per fiets bereiken. Ook is er (beperkt) parkeergelegenheid voor de deur. Zien wij u ook morgen? U bent van harte welkom!

Heeft u ideeën
voor de toekomst?

Laat het ons weten

Het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

Het Eemklooster © 2021 by worck.nl

Denk mee over de toekomst