Orkest Barock Sommer en operazangeres Christien van ’t Hof sluiten de zomer in het Eemklooster af met sprankelende symfonieën en virtuoze aria’s. Hun concert op zaterdag 27 augustus om 20.15 uur voert u mee naar de 18e-eeuwse periode van ‘Sturm und Drang’ met stukken in swingende stijl van Carl Philipp Emanuel Bach (zoon van) en Johann Friedrich Fasch, een tijdgenoot van vader J.S. Bach.

De vier aria’s van Wolfgang Amadeus Mozart worden door sopraan Christien van ’t Hof (Bachkoor Holland) ten gehore gebracht en in twee blokjes van twee gezongen tussen de andere werken van het concert. Dat was in de tijd van Bach en Mozart heel gebruikelijk, en biedt ook nu veel afwisseling. De eerste twee aria’s, ‘Deh, non varcar’ en ‘Rozenaria: Deh vieni, non tardar’ komen uit de opera Le Nozze di Figaro. Zo wordt de welbekende ‘Rozenaria’ gezongen door de bediende Susanna, die d.m.v. een list haar geliefde trouw toezingt. Mozart schiep er plezier in om de onderklasse slimme en heroïsche rollen uit te laten beelden. Ook de andere aria’s, ‘Nehmt meinen Dank, ihr holden Gönner!’ en ‘Voi che sapete’ gaan over liefdesverklaringen en dankbetuigingen. Altijd meeslepend, gepassioneerd en buitengewoon virtuoos door Mozart geschreven.

Kenmerkend aan het dirigeren van de internationaal befaamde dirigent Simon Murphy is dat de energie ervan afspat. Het belooft een bijzondere, muzikale avond te worden in het Eemklooster

Toegang: € 13, € 10 (stadspas), € 7 student/CJP

Voorverkoop: www.barock-sommer.nl

Beeld: dirigent Simon Murphy