Er zijn weinig kantoorruimtes in Amersfoort vergelijkbaar met die in het Eemklooster. Een prachtige omgeving, een karakteristiek gebouw, dicht bij het station en bij de centrale uitvalswegen. Plenty parkeerruimte, groen, dynamisch en toch ook heerlijk rustig. Vraag het de huidige kloosterlingen maar! Elke dag opnieuw is het een bijna magische ervaring om de oprijlaan van het Eemklooster op te draaien. En het mooie is, er is nog regelmatig ruimte te huur als je hier wilt komen ondernemen …

Wil je meer weten over de kantoorruimtes in het Eemklooster? Bel Wicher Nijenhuis, de makelaar van MVGM 033-464 0888 of mail naar wk.nijenhuis@mvgm.nl.

De totale oppervlakte van het Eemklooster bedraagt 25.000 vierkante meter. Het is het grootste (voormalige) klooster boven de grote rivieren. De huidige huurders (meestal ondernemingen) zijn divers, maar hebben bijna allemaal een sterke maatschappelijke drive. Denk aan kinderdagverblijven, scholen en opleidingen op allerlei terrein.
De bestemming die op het gebouw rust is “Maatschappelijk”. Onder die noemer vallen functies, zoals educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke, religieuze, sport- en recreatieve voorzieningen, kinderopvang en zorg als ook voorzieningen ten behoeve van de openbare dienstverlening. Daarnaast is ook kantoorgebruik in beperkte mate toegestaan. Kijk eens bij de huurders van dit moment hoe breed de mogelijkheden zijn.

Eigentijdse kloostergemeenschap

Vanaf dag één heeft de huidige eigenaar huurders gezocht die bij elkaar passen. Ze doen allemaal verschillende dingen, maar wat hen bindt is een sterke maatschappelijk drive en een open houding gericht op samenwerken. Zo is er een eigentijdse ‘kloostergemeenschap’ ontstaan. Met enige regelmaat zijn er borrels, we houden elkaar op de hoogte via een interne-nieuwsbrief en er zijn al de nodige samenwerkingen ontstaan tussen de verschillende huurders.

Herbestemming

Het Eemklooster krijgt een nieuwe bestemming. Dat is een langdurig proces omdat het klooster groot is en ook omdat het een rijksmonument is. Op termijn wordt wonen in (of wellicht rond) het klooster ook mogelijk. Denk ook aan combinaties van wonen en werken. Het komende jaar worden er plannen gemaakt. Wil je meedenken? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

De herbestemming  betekent wel dat veel van onze afspraken met huurders op dit moment een tijdelijk karakter hebben. Er is veel mogelijk, maar dat vraagt flexibiliteit. Bespreek met de makelaar de mogelijkheden.

Beschikbare ruimtes

Er zijn op dit moment nog enkele ruimtes beschikbaar. Maar bedenk dus dat huren in het Eemklooster in vooralsnog van tijdelijke aard is.  Voor kleine oppervlaktes kunnen we  op dit moment tot uiterlijk 1 januari 2017 toezeggingen doen. Met grotere huurders kunnen we (binnen het totale proces van herbestemming) afspraken op maat maken.

Voor grotere gebruikers is op de eerste verdieping nog ruimte beschikbaar die momenteel voornamelijk bestaat uit kleinere kamers (voormalige slaapkamers). Samenvoeging daarvan is bespreekbaar. Deze ruimten kunnen interessant zijn voor maatschappelijke ondernemers, zorgverlening of huisvesting van specifieke doelgroepen.

Verbindingen

Het Eemklooster is zowel vanuit Amersfoort als vanuit Utrecht goed bereikbaar. De ‘Stichtse rotonde’ ligt vlakbij en daardoor heeft het complex een perfecte aansluiting op de belangrijkste snelwegen. Het is maar 7 minuten fietsen van het NS-station Amersfoort CS naar het Eemklooster. En ook een bus stopt vlakbij.

Ook digitaal zijn de verbindingen top. In het Eemklooster is een glasvezel aansluiting mogelijk.

Om het Eemklooster goed op de kaart te zetten is er ook veel aandacht voor communicatie vanuit het Eemklooster. Deze website biedt steeds meer een platform voor promotie van activiteiten in en rond het Eemklooster. Daarmee krijg je dus ook een stukje extra publiciteit als huurder in het Eemklooster.

Huurprijs

De huurprijs is vanaf € 90,- per m² op jaarbasis, exclusief BTW en servicekosten. De huurprijs wordt berekend over het vloeroppervlak inclusief de omslag van algemene ruimte.

Meer weten?

Bel Wicher Nijenhuis, de makelaar van MVGM 033-464 0888 of mail naar wk.nijenhuis@mvgm.nl

Waarom huren in het Eemklooster? Dit hebben huurders daarover te vertellen.