Er zijn weinig kantoorruimtes in Amersfoort vergelijkbaar met die in het Eemklooster. Een prachtige omgeving, een karakteristiek gebouw, dicht bij het station en bij de centrale uitvalswegen. Plenty parkeerruimte, groen, dynamisch en toch ook heerlijk rustig. Vraag het de huidige huurders maar! Elke dag opnieuw is het een bijna magische ervaring om de oprijlaan van het Eemklooster op te draaien. En het mooie is, er is nog ruimte te huur als je hier wilt komen ondernemen …

Wil je meer weten over de kantoorruimtes in het Eemklooster? Bel Wicher Nijenhuis, de makelaar van MVGM 033-464 0888 of mail naar wk.nijenhuis@mvgm.nl.

De totale oppervlakte van het Eemklooster bedraagt 25.000 vierkante meter. Het is het grootste (voormalige) klooster boven de grote rivieren. De huidige huurders zijn divers, maar hebben bijna allemaal een sterke maatschappelijke drive. Denk aan kinderdagverblijven, scholen en opleidingen op allerlei terrein.
De bestemming die op het gebouw rust is “Maatschappelijk”. Onder die noemer vallen functies, zoals educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke, religieuze, sport- en recreatieve voorzieningen, kinderopvang en zorg als ook voorzieningen ten behoeve van de openbare dienstverlening. Kijk eens bij de huurders van dit moment hoe breed de mogelijkheden zijn.

Eigentijdse kloostergemeenschap

Vanaf dag één heeft de huidige eigenaar huurders gezocht die bij elkaar passen. Ze doen allemaal verschillende dingen, maar wat hen bindt is een sterke maatschappelijk drive en een open houding gericht op samenwerken. Zo is er een eigentijdse ‘kloostergemeenschap’ ontstaan. Met enige regelmaat zijn er borrels, we houden elkaar op de hoogte via een interne-nieuwsbrief en er zijn al de nodige samenwerkingen ontstaan tussen de verschillende huurders.

Herbestemming

Het Eemklooster krijgt een nieuwe bestemming. Dat is een langdurig proces omdat het klooster groot is en ook omdat het een rijksmonument is. Op termijn wordt wonen in (of wellicht rond) het klooster ook mogelijk. Denk ook aan combinaties van wonen en werken.

Verbindingen

Het Eemklooster is zowel vanuit Amersfoort als vanuit Utrecht goed bereikbaar. De ‘Stichtse rotonde’ ligt vlakbij en daardoor heeft het complex een perfecte aansluiting op de belangrijkste snelwegen. Het is maar 7 minuten fietsen van het NS-station Amersfoort CS naar het Eemklooster. En ook een bus stopt vlakbij.

Ook digitaal zijn de verbindingen top. In het Eemklooster is een glasvezel aansluiting mogelijk.

Om het Eemklooster goed op de kaart te zetten is er ook veel aandacht voor communicatie vanuit het Eemklooster. Deze website biedt steeds meer een platform voor promotie van activiteiten in en rond het Eemklooster. Daarmee krijg je dus ook een stukje extra publiciteit als huurder in het Eemklooster.

Meer weten?

Bel Wicher Nijenhuis, de makelaar van MVGM 033-464 0888 of mail naar wk.nijenhuis@mvgm.nl

Waarom huren in het Eemklooster? Dit hebben huurders daarover te vertellen.