Zangeres en zangdocente Bernadette Dorhout heeft sinds 2005 haar leskamer in het klooster.

Destijds, toen de nonnen er nog woonde, had ze regelmatig contact met zuster Judith, een hele vriendelijke vrouw. Beneden, in het souterrain van het hoofdgebouw, was Bernadette wekelijks te vinden. In de prachtige kapel traden de leerlingen wel eens op. Met zuster Sophie, die ook zong en piano speelde heeft ze nog steeds contact.“Inmiddels ben ik naar een andere vleugel van het gebouw verhuisd. Het is zo`n prachtige locatie, rustgevend en sfeervol en voor de leerlingen goed te bereiken” , zegt ze.

Thumbnail van Zangeres en zangdocente Bernadette Dorhout
Je leert alles over houding en ademhaling, klank en uitspraak.

Bernadette studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en specialiseerde zich in Opera. Ze heeft na haar studie enkele rollen in operaproducties gespeeld en was o.a. te horen in the Phantom of the Opera, Dido and Aeneas, Cosi fan tutte. Ook in het Liedrepertoire voelt zij zich zeer thuis.

Inmiddels heeft ze als zangdocente 25 jaar ervaring in het geven van privélessen en coacht ze koren. Sinds 1999 heeft zij haar eigen zanglespraktijk in Amersfoort. Behalve bij haar thuis in Amersfoort Nieuwland geeft ze dus ook les in het prachtige Eemklooster. “Plezier hebben. Ademhalen. Durven je mond open te doen.

Zingen is zoveel meer dan techniek. Zingen is ook begrijpen wat je zingt: een verhaal vertellen met emotie.” Je leert alles over houding en ademhaling, klank en uitspraak. Minstens zo belangrijk is de tekstinterpretatie en het plezier in muziek maken. “ Pas als je stem helemaal vrij klinkt kun je ontspannen zingen. Ik kan je van alles aanbieden maar jij bepaalt wel het tempo! “ Met jonge leerlingen vanaf tien jaar werkt ze aan musical-repertoire, met de volwassenen behandelt ze het klassieke zangrepertoire.

Twee tot driemaal per jaar organiseert ze een leerlingenconcert, daarnaast geeft ze workshops Liedinterpretatie en presentatie. Enkele van haar leerlingen geven inmiddels zelf concerten. Bernadette is een enthousiaste docente die met humor lesgeeft aan iedereen die gemotiveerd is!

Meer info en aanmelding: www.bernadettedorhout.nl

Alle Huurders