Happy Goose helpt organisaties in zorg, onderwijs en bedrijfsleven om verandering van binnenuit/ onderop te realiseren. Met haar eigen kijk op leiderschap en verandering, met behulp van zelf ontwikkelde methodes en technieken, brengen we organisatieverandering terug waar het hoort: bij de zorgverleners, de leerkrachten en medewerkers op de werkvloer.

We halen talenten en vaardigheden bij medewerkers naar boven, en verbinden deze met de bedoeling van de organisatie waarin ze werken. Hiermee gaan ze zelf de verandering vormgeven die nodig is binnen de organisatie. Het gevolg is dat het weer om de échte inhoud gaat, om de kern van zorg en onderwijs, of de oorspronkelijke bedoeling van een (non-profit of commerciële) organisatie.

Thumbnail van Happy Goose International
Gelukkige mensen in gelukkige organisaties.

Hoe pakken we dit aan?

Wij geloven dat iedereen wel wil veranderen, maar niemand veranderd wil wórden. Zodra anderen op gaan leggen wat jij anders moet doen, gaan de hakken volautomatisch in het zand. Begrijpelijk. Wij gaan voor verandering, maar dan wel samen met de mensen om wie het gaat.

Samen met medewerkers op alle niveaus maken we een doelenboom die het totaalpad aangeeft, waarmee de visie, dat ambitieuze droombeeld voor ‘ooit’, ineens een stuk realistischer wordt en dichterbij komt. Sterker nog, het is een routekaart die precies aangeeft waar je moet beginnen en wat je voorlopig ‘on hold’ kunt zetten omdat het nu niet effectief is om er mee aan de slag te gaan. En het mooiste is nog, dat alles is ingericht om het door de eigen medewerkers te laten gebeuren.

We laten mensen nadenken óver hun werk, veranderingen aanbrengen áan hun werk, dat ze zelf dagelijks uitvoeren. Zij zijn tenslotte de echte specialisten, en ze krijgen begeleiding om dat zo effectief mogelijk te doen.

Het resultaat van deze Happy Goose aanpak bestaat uit een totaaloverzicht verpakt in één plaatje, samengesteld door de medewerkers, als werkdocument om de grote doelen in de organisatie te bereiken.

Happy Goose is een netwerk van ervaren zelfstandige veranderaars, mensen die vaak in de praktijk hebben gezien hoe veranderingen mislukten doordat ze vanuit ivoren torens en hoofdkantoren-op-afstand werden geleid. Hier brengen we kennis en ervaring samen om het eigenaarschap weer terug te brengen waar het hoort: bij de mensen die het waarmaken.

Meer informatie is te vinden op de site: www.happygoose.nl.

Alle Huurders