Het kan bijna niemand ontgaan zijn: Sinds de komst van FutureOfFame is de receptie van het klooster OLV ter Eem bemand. Mels Niessen, oprichter en aanvoerder van het FutureOfFame-team vertelt wat er nog meer in het vat zit.

FutureOfFame wil mensen helpen met voorbereiden op de arbeidsmarkt door ze werkervaring te laten opdoen, vakkennis te laten verwerven of verruimen. “We zijn er voor jong en oud, iedereen is welkom”, vertelt Mels. FutureOfFame werkt samen met het lokale bedrijfsleven en biedt deelnemers de gelegenheid om op allerlei terreinen zoals design, video, web, en print ervaring op te doen. Zo ontstond ook het idee om in het klooster wat ondersteuning van de huismeester te verzorgen en om de receptie te bemensen.

De sociaal maatschappelijke stichting van Mels heeft in korte tijd naam gemaakt. Onlangs nog stond er een interview in de Stad Amersfoort. Hier vind je een linkje naar de pdf.

Kenmerkend voor Mels en dus ook voor FutureOfFame is het ‘gebrek’ aan focus. “Ik houd niet van hokjes. Ik wil niet gelabeld worden. En ik wil ook niet vast komen te zitten in stramienen. Als zich een kans aandient wil ik de vrijheid hebben om daar op te reageren. Ik luister dus eerst naar mijn buikgevoel, mijn intuïtie.”

Met deze flexibele instelling komen Mels en zijn team heel ver. Door zijn aanstekelijke enthousiasme en tomeloze energie wint hij makkelijk harten en komt er van alles van de grond. Dat is ook in het klooster te merken.

Hoge druk

In de oude keukens van het klooster is een heuse werkplaats gemaakt. Alle gereedschappen die her en der in dit 25.000 vierkante meter grote pand lagen, zijn er bij elkaar gebracht. Tijdens de rondgang door de gangen en kamers kwamen er onder anderen een hoge drukspuit, een schroeftol en een kantenmaaier boven water. Ook alle sleutels en dat zijn er heel veel, hebben nu een centrale plek gekregen. Alle oude meubels die de nonnen bij hun vertrek in 2009 achterlieten zijn naar de waszolder verhuisd.

Zolang er geen huurder is voor de keuken beheert FutureOfFame de keuken als ‘Openbare werkplaats’. De keuken vormt een vrijplaats voor techniek. Iedereen die iets wil komen maken is welkom. Let wel: niet om te lanterfanten, het is geen hangplek, je moet wel werken.

 

Signaleren

De receptiebezetting is nu in handen van FutureOfFame. Het is een onderdeel van de huismeester ondersteuning waarover FutureOfFame een afspraak heeft met eigenaar Amvest. “We hebben een signalerende functie. Als er een ruitje stuk is, dan melden wij dat bij de beheerders. Dus als huurders ergens tegenaan lopen, laat ze het maar bij ons melden, wij geven het wel door!.”

Ook de postbezorging is er op vooruit gegaan sinds de receptie wordt bemensd door FutureOfFame-medewerkers. Wij nemen nu pakketjes aan en brengen ze zelf even rond in het pand. Of we helpen verdwaalde postbezorgers om te ontdekken waar ze moeten zijn.

Vergaderen

In de afgelopen maanden zijn ook de twee kamers aan de linkerkant van de hoofdingang opgeknapt door medewerkers van Mels. Spreekkamer 1 – de kleinste van de twee – is beschikbaar als spreekruimte en kan via FutureOfFame gereserveerd worden. Binnenkort verschijnt er een Google-agenda waar huurders van het klooster kunnen intekenen.

Toekomst

Het borrelt van de plannen bij Mels en zijn team. Het klooster biedt een prachtige uitvalsbasis waar plannen eerst getest kunnen worden, voordat ze op eigen benen kunnen staan. Dat is voor Mels ook de charme van het klooster. In overleg is er heel veel mogelijk.

Alle Huurders